KOST OG ØKOLOGI

I Minihaven er kosten sund og varieret. Vi vægter naturlig mad højt og derfor vil maden være økologisk og dansk så vidt muligt.
Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til kost til småbørn. Der vil derfor ikke blive serveret komælk for børn under 1 år.
Små børn har små maver. Derfor vil vi hyppigt tilbyde børnene mad for at få dækket deres behov.

I Minihaven vil vi introducere børnene for konceptet fra jord til bord, og de vil derfor være med til at dyrke lidt grøntsager i vores urtekasser, så de kan få en fornemmelse af, hvor maden kommer fra.

Der vil blive serveret økologisk letmælk til børn over 1 år, og minimælk til børn over 2 år om eftermiddag og ellers bliver der serveret vand til frokost og i løbet af dagen.

I Minihaven får børnene selv lov til at spise, men selvfølgelig med støtte til at få et helt måltid. Det er vigtigt for os at børnene, når de har alderen til det, får lov til at være med i madlavningen, så de kan følge processen og føle, dufte og sanse maden. Vi tror på at dette skaber en tryghed ved mad og at børnene får en større lyst til at smage på det.

Måltiderne er en ramme for fællesskab og samvær, og vi finder det vigtigt at skabe god stemning derom. Børnene vil derfor ikke blive presset til at spise, smage på mad eller spise op – de vil derimod blive opmuntret og støttet til måltiderne.

Har jeres barn behov for sutteflaske i dagtimerne, pulvergrød, specialkost eller lignende skal I selv medbringe dette.